Cathelijne Mulders

RACT is samenwerken en daar zet Cathelijne Mulders zich graag voor in

Enige jaren geleden heb ik de overstap gemaakt van de commerciële sector naar de gezondheidszorg. Dit was een bewuste keuze. Mijn motivatie is, om mijn levenservaring en de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie, toegepaste psychologie in te zetten ter ondersteuning van anderen.

Sinds 2,5 jaar werk ik in een kliniek waar jongeren behandeld worden voor verslavings- en psychiatrische problematiek en sociaal-maatschappelijke problemen. Mijn werkzaamheden zijn divers, van leiding geven aan een groep, training geven, tot onderzoek naar de klinische behandeling en vooral de herstelperiode.

Het geeft me voldoening wanneer ik zie dat jongeren hun eigen kracht hervinden en weer mogelijkheden zien om vooruit te kunnen. Dit motiveert me om samen met het team en andere professionals te werken aan goede zorg. En waar nodig deze te verbeteren.

Goede zorg kenmerkt zich door: afstemming op wensen en behoeften, versterken van kwaliteiten en werken aan ontwikkelpunten. Belangrijk daarbij is de combinatie van professionele kennis en ervaringsdeskundigheid.

Ik heb zelf ondervonden dat het delen van ervaringen met anderen helend is en verbindt. De meerwaarde van een RACT-team zit voor mij in de samenwerking tussen cliënten, familie, naasten en professionals.

Het delen van ervaringen en kennis is leerzaam en werkt motiverend voor alle betrokkenen. Daarnaast kan de zorg zo goed mogelijk worden afgestemd op de behoeften en wensen van de cliënt. De cliënt en zijn omgeving weten immers het beste wat bij hen past.

Cathelijne Mulders, Toegepast psycholoog  bij Mondriaan

November, 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *